Siirry sisältöön

Puhelimen puhdistus: ammattilaisten neuvot

Puhelimen puhdistus on tärkeä osa laitteen ylläpitoa, mutta se saattaa usein jäädä huomiotta. Likainen puhelin ei ainoastaan näytä epäsiistiltä, vaan se voi myös vaikuttaa laitteen toimivuuteen ja käyttöikään. Tässä artikkelissa jaamme ammattilaisten vinkit, joiden avulla pidät puhelimesi puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Miksi puhelimen puhdistus on tärkeää?

Puhelimen puhdistus on tärkeää monesta syystä. Ensinnäkin, puhelimen näyttö ja muut pinnat keräävät helposti bakteereja ja likaa, mikä voi aiheuttaa terveysriskejä. Toiseksi, lika ja pöly voivat vaikuttaa laitteen toimivuuteen, esimerkiksi tukkimalla latausportin tai kaiuttimen.

Lisäksi, säännöllinen puhdistus voi pidentää puhelimen käyttöikää. Kun pidät laitteen puhtaana, se toimii paremmin ja kestää pidempään. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot myydä puhelimesi myöhemmin, sillä hyvin hoidettu laite säilyttää arvonsa paremmin.

Oikeat välineet puhelimen puhdistukseen

Puhelimen puhdistamiseen tarvitaan oikeat välineet, jotta vältytään naarmuilta ja muilta vaurioilta. Mikrokuituliina on ylivoimaisesti paras työkalu näytön puhdistamiseen. Se on pehmeä, ei naarmuta ja sitoo hyvin lian itseensä. Mikrokuituliinan voi myös pestä ja käyttää uudelleen.

Puhdistusnesteet ja alkoholiliinat ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Ne poistavat tehokkaasti rasvaa ja pinttynyttä likaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että laitetta ei saa kastella. Kostuta liina puhdistusaineella ja pyyhi näyttö sillä. Vältä perussaippuoita ja astianpesunestettä, sillä ne voivat jättää kalvon näytön pinnalle.

Puhelimen eri osien puhdistus

Puhelimen näyttö ei ole ainoa osa, joka tarvitsee puhdistusta. Kameran linssi on erityisen herkkä rasvalle ja lialle. Sormi osuu usein linssiin, kun käsittelet puhelinta, ja epätarkkojen kuvien syy voikin hyvin olla likainen linssi. Puhdista siis myös kameran linssi hyvin.

Erilaiset napit ja liittimet keräävät myös likaa. Esimerkiksi iPhonen äänetönkytkin kerää helposti likaa ja jumittuu joko ylös tai alas asentoon. Kannattaa siis puhdistaa myös liittimen kotelo hyvin esimerkiksi hammastikulla. Latausportti ja kuulokeliitin keräävät helposti pölyä ja nukkaa. Voit puhdistaa liittimet varovasti hammastikulla tai muovityökalulla, mutta muista, että liittimien sisällä on herkkiä komponentteja.

Ennaltaehkäise likaantumista

Likaantumista voi myös ennakoida. Vaikka sitä ei voi täysin välttää, puhdistusta voi helpottaa. Panssarilasi suojaa näyttöä paitsi kolhuuntumiselta ja naarmuuntumiselta, se helpottaa myös lian poistamista ja hylkii likaa sekä bakteereja. Panssarilasin saat asennettuna iPhone-puhelimeen kaikista liikkeistämme tai voit ostaa itse asennettavan panssarilasin, jossa on mukana tarvittavat asennusvälineet.

Suojapussi on toinen hyvä keino ennaltaehkäistä likaantumista. Annamme välillä huollon yhteydessä puhelimellesi suojapussin, joka toimii myös mikrokuituliinana. Voit myös säilyttää puhelintasi suojapussissa, mikä vähentää lian ja pölyn kertymistä.

Mobiilipisteen palvelut

Me Mobiilipisteellä tarjoamme laajan valikoiman palveluita ja tuotteita, jotka auttavat sinua pitämään puhelimesi puhtaana ja hyvässä kunnossa. Myymälöistämme löydät puhelimet ja muut mobiililaitteet sekä tarvikkeet niille. Lisäksi hoidamme helposti myös kinkkiset puhelinongelmat ja huollot sekä DNA:n, Elisan ja Telian operaattoriasiat.

Jos tarvitset apua puhelimesi puhdistuksessa tai muissa mobiiliasioissa, älä epäröi kääntyä puoleemme. Asiantunteva henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan sinua. Tervetuloa Mobiilipisteelle!

Aiheeseen liittyvät artikkelit