Siirry sisältöön

Puhdistusaineet puhelimen näytölle ja niiden käyttö

Puhelimen näytön puhdistaminen on tärkeä osa laitteen ylläpitoa. Likainen näyttö ei ainoastaan heikennä käyttökokemusta, vaan se voi myös vahingoittaa näyttöä pitkällä aikavälillä. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia puhdistusaineita, jotka soveltuvat puhelimen näytön puhdistamiseen, sekä annamme vinkkejä niiden oikeaoppiseen käyttöön.

Mikrokuituliina – Yksinkertainen ja tehokas

Mikrokuituliina on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista välineistä puhelimen näytön puhdistamiseen. Mikrokuituliinan hieno rakenne kerää pölyä ja likaa itseensä ilman, että se naarmuttaa näyttöä. Kuivana käytettynä mikrokuituliina hyödyntää pientä sähkövarausta, joka vetää pölyhiukkaset puoleensa.

Kostutettuna mikrokuituliina sitoo likaa entistä paremmin. On tärkeää käyttää vain hieman kosteaa liinaa, jotta vältetään näytön kastuminen. Hyvälaatuinen mikrokuituliina on myös pestävä ja uudelleenkäytettävä, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Me Mobiilipisteellä annamme usein huollon yhteydessä puhelimellesi suojapussin, joka toimii myös mikrokuituliinana.

Puhdistusnesteet ja alkoholiliinat

Puhdistusnesteet ja alkoholiliinat ovat toinen tehokas tapa puhdistaa puhelimen näyttö. Näitä tuotteita on saatavilla laajasti, aina ruokakaupoista elektroniikkaliikkeisiin. Puhdistusnesteet sisältävät usein alkoholia, joka irrottaa rasvaa ja pinttynyttä likaa tehokkaasti. On kuitenkin tärkeää muistaa, että laitetta ei saa kastella suoraan.

Paras tapa käyttää puhdistusnestettä on kostuttaa mikrokuituliina kevyesti ja pyyhkiä näyttö sillä. Tämä estää nesteen pääsyn laitteen sisälle ja vähentää vahingon riskiä. Hätätilanteessa pelkkä vesi voi myös toimia, mutta perussaippuoita ja astianpesunestettä kannattaa välttää, sillä ne voivat jättää kalvon näytön pinnalle.

Vältä naarmuuntumista

Kun puhdistat puhelimen näyttöä, on tärkeää käyttää aina pehmeitä välineitä. Karkea paperi tai metalliset työkalut voivat naarmuttaa näyttöä ja aiheuttaa pysyviä vaurioita. Mikrokuituliina on tässäkin tapauksessa paras valinta, sillä se on tarpeeksi pehmeä ja tehokas.

Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa myös liittimien ja porttien puhdistamisessa. Näiden osien puhdistamiseen kannattaa käyttää muovisia tai puisia työkaluja, kuten hammastikkua, jotta vältetään herkkien komponenttien vahingoittuminen. Jos olet epävarma, on aina parasta kääntyä asiantuntijoidemme puoleen.

Ennakoi likaantumista

Vaikka likaantumista ei voi täysin välttää, sitä voi ennakoida ja puhdistusta helpottaa. Yksi tapa on käyttää panssarilasia, joka suojaa näyttöä kolhuilta ja naarmuilta sekä hylkii likaa ja bakteereja. Panssarilasin avulla näytön puhdistaminen on helpompaa ja turvallisempaa.

Toinen tapa on säilyttää puhelinta suojapussissa, joka estää pölyn ja lian kertymisen näyttöön. Me Mobiilipisteellä tarjoamme suojapusseja, jotka toimivat myös mikrokuituliinana, joten voit helposti pitää puhelimesi puhtaana ja suojattuna.

Mobiilipisteen palvelut ja tuotteet

Me Mobiilipisteellä olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja asiantuntemusta mobiililaitteiden huollossa ja ylläpidossa. Tarjoamme laajan valikoiman puhdistusaineita ja -välineitä, jotka auttavat pitämään puhelimesi näytön puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Lisäksi myymälöistämme löydät puhelimet ja muut mobiililaitteet sekä tarvikkeet niille. Hoidamme myös kinkkiset puhelinongelmat ja huollot sekä DNA:n, Elisan ja Telian operaattoriasiat. Tervetuloa tutustumaan palveluihimme ja tuotteisiimme!

Aiheeseen liittyvät artikkelit